Eerste Bomenroute Veenendaal een sfeervol succes!

De Italiaanse populier achter het herdenkingsmonument, de eeuwen oude beuken bij het station, de prachtige zomereik op de Oude Begraafplaats; ca 125 mensen liepen op 14 februari ‘Valentijnsavond’ langs de romantisch roze verlichte bomen. Woensdagmiddag liepen 70 kinderen mee met de Kidswalk. Zij moesten zelf de route uitvinden aan de hand van een bomenschatkaart en natuurlijk konden ze her en der wat snoepjes verdienen. De vrijdagavond werd helaas afgeblazen vanwege de storm Eunice.

Initiatiefnemers Jan Willem de Groot en Maud Diepeveen-Veraar zijn heel tevreden over de eerste editie. “We kregen erg lieve, aardige en vriendelijke reacties. Zo meldde de heer Klinkenberg (85 jaar) dat hij een tweede route voor ons beschikbaar heeft, dat is natuurlijk geweldig! Ook kregen wij nog veel meer suggesties voor prachtige plekken. Precies zoals wij hoopten. Dit initiatief is van en voor iedereen. Wij zijn heel dankbaar voor de D66 vrijwilligers die op donkere plekken in de kou stonden - bijvoorbeeld bij de prachtige vleugelnoten op de Munnikenhof - en tóch een leuke avond hebben gehad. Fijn dat D66 Veenendaal ons heeft geholpen en toegezegd heeft te blijven steunen. Maar meer vrijwilligers en verhalenvertellers zijn zeker welkom!”

Op naar de volgende editie!
Het plan is om de bomenroute Veenendaal ook in andere jaargetijden te organiseren en uit te breiden met meer routes en (historische) verhalen. De initiatiefnemers zien nog meer kansen om het vrijwilligersinitiatief ‘Bomenroute Veenendaal’ te verbeteren. Bijvoorbeeld de boomverlichting. Voor deze gelegenheid schaften zij zelf 20 accu ledlampen, maar de professionele schijnwerpers die zij huurden waren toch wel veel beter. Het maakte de route erg sfeervol en je bekijkt de bomen op een unieke manier. Maud: “Hopelijk krijgen wij steun van mensen en organisaties die als ‘vriend van’ de route willen helpen verbeteren. Uiteindelijk is dit een ‘groen’ cadeau aan alle inwoners van Veenendaal. Samen zetten wij ons in voor het onder de aandacht brengen van de noodzaak van duurzaamheid en groen in Veenendaal.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.