Eerste Bomenroute Veenendaal een sfeervol succes!

De Italiaanse populier achter het herdenkingsmonument, de eeuwen oude beuken bij het station, de prachtige zomereik op de Oude Begraafplaats; ca 125 mensen liepen op 14 februari ‘Valentijnsavond’ langs de romantisch roze verlichte bomen. Woensdagmiddag liepen 70 kinderen mee met de Kidswalk. Zij moesten zelf de route uitvinden aan de hand van een bomenschatkaart en natuurlijk konden ze her en der wat snoepjes verdienen. De vrijdagavond werd helaas afgeblazen vanwege de storm Eunice.

Lees meer »

Informatie Kids Walk 16 februari 2022

StartpuntHet startpunt is bij de Frisia Villa (voor 't Zusje). Hier ontvangen de kinderen een schatkaart. De kinderen lopen samen met één of meerdere volwassenen de route die op de schatkaart staat en zoeken de bomen. Op de route komen jullie vrijwilligers tegen die het een en ander gaan vertellen en de kinderen een stempeltje geven. Het zou super attent zijn als jullie de route uitlopen zodat onze vrijwilligers niet voor niets staan te wachten.

Lees meer »

Informatie roze bomenrondje 14 februari 2022

StartpuntHet startpunt is bij de Frisia Villa (voor 't Zusje). Je ontvang hier een routekaart met de plekken waar experts en vrijwilligers staan. De route is ook te vinden op de website bomenrouteveenendaal.nl. Het zou super attent zijn als je de route uitloopt zodat onze vrijwilligers niet voor niets staan te wachten.

Lees meer »

Monumentale Beuken op Stationsplein Veenendaal zijn onvervangbaar

De 14 monumentale beuken die op het Stationsplein in Veenendaal staan verwijderen jaarlijks meer dan 10 kilogram luchtvervuiling uit de atmosfeer. Wanneer de monumentale beuken verwijderd zouden worden dan moeten er minimaal 350 jonge beuken aangeplant worden om het verlies aan luchtzuivering direct te compenseren. Tot deze conclusie komt Jan Willem de Groot op basis van berekeningen uitgevoerd met behulp van het Amerikaanse softwareprogramma i-Tree Eco.

Lees meer »

Hoog Veenendaal, kijk omhoog Veenendaal!

Wat vertelt de kroon van een boom over hoe hij het doet? En hoe kun je zien of een boom op een goede plek staat, of juist niet? Tijdens de Bomenroute Veenendaal vertellen boomexperts hoe zij kijken naar bomen en wat je zelf kunt zien aan een boom over zijn gezondheid. In de week van Valentijnsdag zijn er verschillende momenten waarop er uitleg wordt gegeven bij bijzondere exemplaren van de Beuk, de Iep, de Linde en de Plataan (en meer) in en rond het centrum van Veenendaal.

Lees meer »

Waarom heeft een boom bladeren? Ontdek het tijdens de Bomenroute Veenendaal.

Wat is de sapstroom? Hoe snel groeit een boom? Waarom vallen de bladeren er af? Hoe kun je  zien hoe oud een boom is? Deze en nog veel meer vragen kun je stellen aan echte boomexperts, tijden de Kids Walk van de Bomenroute Veenendaal op woensdagmiddag 16 februari. Wandel met je vrienden, je ouders, je opa of oma van de ene bijzondere boom naar de volgende bijzondere boom, luister naar de verhalen en stel je slimme vragen. De route start bij de Grote Beuk tegenover het begin van de Sandbrinkstraat en leidt langs Eiken, Iepen, Platanen en nog meer boomsoorten. Alle informatie staat op bomenrouteveenendaal.nl. Je kunt je daar ook aanmelden, maar kom in ieder geval meedoen.

Lees meer »

Succesvolle Try Out van de Bomenroute Veenendaal

Op maandag 7 februari werd een try out gehouden van de eerste bomenroute Veenendaal, die een week later van start gaat. Een kleine groep vrijwilligers liep samen met initiatiefnemers Jan Willem de Groot en Maud Diepeveen de volledige route. Daarbij werd de route gecontroleerd en werden de markante bomen er langs op proef uitgelicht en de bijbehorende verhalen gerepeteerd.

Lees meer »

Persbericht Bomenroute Veenendaal 2022

In de week van Valentijnsdag (van 14 tot 18 februari) vindt de eerste editie van de bomenroute Veenendaal plaats. Op deze nieuwe route zijn vijftien bomen met een bijzonder verhaal roze verlicht en worden verhalen verteld door boomexperts. Iedereen is uitgenodigd om de uitgezette wandeling van 5,2 kilometer te maken langs deze bomen in het centrum. Voor de kinderen is er een kleiner ommetje van 3 kilometer.

Lees meer »